Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
jajko 2 sztuki
ryż 7 dag
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Małe kotleciki

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego wbijamy jajka, obrany wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy sól i pieprz do smaku (pieprzu jak kto uważa, w zalezności jak kto lubi ), ugotowany wg. opisu na opakowaniu ryż, bułkę tartą.
Krok 1 - Małe kotleciki foto
2
Wszystko mieszamy ze sobą i formujemy małe kotleciki .
Krok 2 - Małe kotleciki foto
3
Obtaczamy w mące i smazymy na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy z każdej strony, aż będa zarumienione, chyba, że ktoś woli mocniej przypieczone, my takie lubimy.
Krok 3 - Małe kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak