Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe conieco, czyli tagliatelle z pesto i pomidorkami cherry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 3 szt
pesto 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka
pomidorki cherry 6 szt
czosnek 1 ząbek
krem balsamico 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
parmezan 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Małe conieco, czyli tagliatelle z pesto i pomidorkami cherry

1. Makaron ugotuj "al dente", z dodatkiem soli. Odcedź i opłucz zimną wodą.
2. Do makaronu dodaj pesto, wyciśnięty ząbek czosnku, 1 łyżkę drobno startego sera i kilka kropel oliwy z oliwek oraz posól i popierz według uznania. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Pomidorki opłucz i osusz. Przetnij je na pół.
4. Z przygotowanego makaronu utwórz małe "wianuszki" (najłatwiej zrobisz to przy pomocy widelca) i połóż je na talerzu, na którym będziesz serwować przystawkę albo na bankietowych łyżeczkach.
Idealnie sprawdzają się łyżeczki do chińskich zup.
5. Na środek makaronu ułóż połówkę pomidorka, następnie mały kawałek sera.
6. Całość skrop kropelką glassy, czyli kremu balsamicznego.
7. Od razu podawaj.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 03.02.2014 15:06
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak