Przepis i sposób przygotowania na: Małe conieco, czyli tagliatelle z pesto i pomidorkami cherry
2. Do makaronu dodaj pesto, wyciśnięty ząbek czosnku, 1 łyżkę drobno startego sera i kilka kropel oliwy z oliwek oraz posól i popierz według uznania. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Pomidorki opłucz i osusz. Przetnij je na pół.
4. Z przygotowanego makaronu utwórz małe "wianuszki" (najłatwiej zrobisz to przy pomocy widelca) i połóż je na talerzu, na którym będziesz serwować przystawkę albo na bankietowych łyżeczkach.
Idealnie sprawdzają się łyżeczki do chińskich zup.
5. Na środek makaronu ułóż połówkę pomidorka, następnie mały kawałek sera.
6. Całość skrop kropelką glassy, czyli kremu balsamicznego.
7. Od razu podawaj.
Smacznego!