małe buraczki na zime

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki(małe)

    dowolna
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • ziele angielskie

    2 ziarna
  • pieprz

    4 ziarna
  • sól

    1 łyzka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • czosnek

    5 ząbków
  • woda

    4 szklanki
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

buraki myjemy i gotujemy w całości.Obieramy .
wode ,ocet i przyprawy gotujemy.Do gotujacej sie wody wkładamy buraczki i chwile zagotowujemy .Nastepnie przekładamy dos łoików i pasteryzujemy ok 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakolykiJoanny 05.02.2011 12:38
też takie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat