Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małdrzyki z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
jaja 2 szt
jogurt grecki 2 łyżki
cukier 1 łyżka
jabłka 2 sztuki
rodzynki 1 łyżka
sok z cytryny
rum 1 łyżeczka
syrop klonowy
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Małdrzyki z jabłkami

Wszystkie składniki: ser biały (najlepiej śmietankowy), mąkę, jajka, jogurt, cukier oraz sklarowane masłko - mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Na maśle smażymy niewielkie placuszki. Jabłka kroimy w większą kostkę, wrzucamy do rondelka, dodajemy kilka kropel soku z cyryny, cukier, rodzynki i rum, podsmażamy przez ok. 5 min. Małdrzyki podajemy z upieczonymi jabłkami oraz syropem klonowym. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 17.03.2013 21:23
ciekawy przepis
Janina 17.03.2013 19:49
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak