Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makron z sosem mięsnym z kukurydzą i fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1 kartonik
kukurydza 1 puszka
pierś z indyka 30 dag
czosnek 2 ząbki
miód 1 łyżeczka
sos sojowy
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej 1 łyżka
makaron 1 opakowanie
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makron z sosem mięsnym z kukurydzą i fasolą

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej dajemy posiekany czosnek. Mięso z indyka kroimy w kosteczkę kropimy sosem sojowym i dodajemy na patelnie do czosnku. Podsmażamy. Smażymy aż mięso będzie prawie gotowe. Zalewamy przecierem pomidorowy,. Zagotowujemy dodajemy odcedzoną kukurydzę i fasolę. Dodajemy sól,pieprz ,miód i zioła do smaku. Zagotowujemy. Sos mięsny podajemy z makronem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 16.03.2013 09:59
bardzo smaczny przepis
Agnieszka-87-25 16.03.2013 08:40
ach ten sosik jest pyszny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak