Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makron z pieczarkami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
cebule 2
por 10 cm
pieczarki 30 dag
ser żółty 10 - 15 dag
olej 2 łyżki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makron z pieczarkami i serem

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
Cebule obrać i pokroić w piórka. Pora dokładnie umyć, przeciąć wzdłuż na pół, a następnie pokroić w półkrążki.
Cebulę i por podsmażyć naoleju.
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki, dorzuć do cebuli, podsmażać.
Następnie całość doprawić i wymieszać z makaronem.
Wykładać na talerze, posypać startym żółtym serem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak