Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makron z brązowego ryżu.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 kalafior
sos serowy 1 opakowanie
sól do smaku
ser żółty 10 dag
makaron ryżowy 1 (z brązowego ryżu, w kształcie n

Przepis i sposób przygotowania na: Makron z brązowego ryżu.

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od kalafiora, ponieważ on najdłużej się gotuje. Nastawiamy wodę i gotujemy kalafiora.(lepiej go podzielić na małe różyczki) Odcedzamy i wrzucamy do miseczki.
Gotujemy wodę w garnku (ok1,5 l). Gdy woda się zagotuje odstawiamy z ognia i wrzucamy makaron. (wodę można lekko posolić) Makaron przykrywamy i zostawiamy na 5-10 min.
Krok 1 - Makron z brązowego ryżu. foto
2
Sos serowy można zrobić samemu lub kupić sos serowy z opakowania - jak kto woli. Ja zrobiłam sos 4 sery i brokuły.
Krok 2 - Makron z brązowego ryżu. foto
3
Zrobiony makaron odcedzamy i wrzucamy do niego sos - wszystko delikatnie mieszamy. Wrzucamy na talerz, w koło nakładamy kalafiora.
Jeżeli wam został kotlet z obiadu lub kawałek innego mięsa możemy go pokroić w plasterki i położyć na makaronie. Posypujemy odrobiną sera żółtego. Możemy użyć ketchupu jeśli ktoś lubi.

Smacznego!
Krok 3 - Makron z brązowego ryżu. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.08.2013 17:22
tytuł przepisu zasugerował mi, że znajdę tu sposób jak zrobić domowy makaron ryżowy... trochę szkoda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak