Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makron w sosie bananowo – bakaliowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 150 gram (tagliatelle)
banan 1-2 sztuki
miód płynny 1 łyżka
śmietana 30% 0,5 szklanki
orzechy włoskie 1 garść
morele suszone 8 sztuk
rodzynki 3 łyżki
cukier 1 łyżka

Porada

Szybki, pyszny obiad, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Do sosu można dodać swoje ulubione bakalie.

Przepis i sposób przygotowania na: Makron w sosie bananowo – bakaliowym

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i porcjujemy na talerze.
Krok 1 - Makron w sosie bananowo – bakaliowym  foto
2
Miedzy czasie przygotowujemy sos. Orzechy siekamy delikatnie. Gotowe prażymy chwilkę na suchej patelni.
Krok 2 - Makron w sosie bananowo – bakaliowym  foto
3
Następnie dodajemy do nich miód, cukier, śmietankę oraz pokrojone morele i rodzynki. Całość smażymy, aż sos zacznie gęstnieć.
Krok 3 - Makron w sosie bananowo – bakaliowym  foto
4
Pod koniec wrzucamy do niego pokrojonego banana. Moment razem podgrzewamy. Sos wykładamy na ugotowany makaron. Podajemy.
Krok 4 - Makron w sosie bananowo – bakaliowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.11.2015 23:13
Pyszne danie.
Wiktoria29 17.11.2015 20:46
z takim sosem do makaronu się jeszcze nie spotkałam, fajny
Benita 17.11.2015 19:44
Ciekawa propozycja
mileneczka5 17.11.2015 16:54
FAJNY POMYSŁ Z DADATKIEM BABANA:)CIEKAWE JAK SMAKUJE?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak