Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrelowa pasta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela w oleju 1 puszka
jajko 5 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 3 szt
jogurt grecki 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makrelowa pasta

Kroki postępowania

1
Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcedzić.
Krok 1 - Makrelowa pasta  foto
2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić , obrać i zetrzeć na tarce.
Krok 2 - Makrelowa pasta  foto
3
Rybę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać starte jajka
Krok 3 - Makrelowa pasta  foto
4
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 4 - Makrelowa pasta  foto
5
Do jajek ryby dodać ogórka i jogurt
Krok 5 - Makrelowa pasta  foto
6
Doprawić pastę do smaku i schłodzić w lodówce.
Krok 6 - Makrelowa pasta  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak