Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Zalewa na 2 słoiki 1 l
-
woda
2 i 1/2 szkl. -
ocet spirytusowy
1/2 szkl. -
cukier
3 płaskie łyżki -
sól
2 płaskie łyżeczki -
ziele angielskie
4 ziarenka -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Dodatkowo
-
makrela
3-4 średnie szt. -
masło do smażenia
-
cebula
1/2 szt. -
sól i pieprz
świeżo mielone do oprószenia ryby
Sposób przygotowania
2. Tak przygotowaną rybę trzeba umieścić w garze ze ściereczką na dnie i zalać wodą. Jeżeli słoiki są gorące to zalać gorącą wodą. Woda powinna mieć podobną temperaturę, aby nam słoiki nie pękły. Gotować ok. 15 min.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się