Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowy tort

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 280 gram
mąka 1 szkl
jajko 4 szkl
cukier drobny 1 szkl
cukier wanilowy 1 szt
mak 0,5 szkl
olejek waniliowy 1 szt
Krem truskawkowy: 1 szt
brzoskwinie w puszce 100 gram
kakao rozpuszczalne 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: makowy tort

1-Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puch 2- dodajemy make z proszkiem do pieczenia 3- Myjemy mak dodajemy do ciasta i mieszamy na koniec wlewamy olejek waniliowy dodajemy rozpuszczoną Kasię i mieszamy 4- Pieczemy jakieś 45 minut po czym czekamy , aż przestygnie i kroimy na połowę ciasto 5- Krem tortowy robimy według instrukcji czyli do mleka wsypujemy proszek i miksujemy następnie dodajemy 80 gram Kasi i miksujemy aż podwoi swoja objętość 6- Krem przekładamy i kładziemy na krążek ciasta przykrywamy drugim krążkiem i kładziemy na wierzch krem 7- Brzoskwinie odsączamy i kroimy na paseczki kładziemy na gore ciasta 8- Kakao bierzemy i posypujemy boki pieguska smacznego pieczemy 45 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 03.03.2014 09:07
apetycznie wygląda
Agata/MANTIS-KITCHEN 05.03.2013 07:59
Makowy tort pierwszy raz widzę fajny pomysł .
ewka1978 23.05.2012 08:27
super
Renataj 18.12.2011 19:13
Apetyczny
agnieszka137 01.12.2011 21:03
apetyczny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak