Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKOWY BISZKOPT Z KOKOSEm

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mak 1 szkl
białko 6 szt
wiórki kokosowe 0,5 szkl
mleko 1 szkl
żółtko jajek 6 szt
mąka 3 łyżki
masło 20 dag
Biszkopty 1 szt
wódka 1 kieliszek
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MAKOWY BISZKOPT Z KOKOSEm

Białka ubić z ½ szklanki cukru, wsypać mak i połowę wiórków kokosowych, wszystko delikatnie wymieszać.
Blachę natłuścić wylać ciasto i piec 30 min w temp 180oC.
krem
½ szklanki mleka zagotować z cukrem, resztę mleka wymieszać z żółtkami i mąką wlać do gotującego się mleka,
gotować, aż masa zgęstnieje.
Masło utrzeć dodając zimny budyń, wyłożyć na ciasto, na masę ułożyć biszkopty, pokropić wódką zmieszaną z wodą.
Polać polewą, posypać wiórkami w szachownicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak