Makówki na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 lirty
  • cukier

    pół kilo
  • mak

    300 gram
  • masło

    1 kostka
  • bułka

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mak zmielić
2. Mleko zagotować, dodać mak, cukier, kostkę masła. Mieszać, aż się zagotuje. Zestawić z ognia.
3. Bułki pokroić w paski i ukłądać w misce. Każdą warstwę przekać masą makową.

Można dodać kokos, orzechy, bakalie wg uznania

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat