Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec z pianą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka tortowa 2 szklanki
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
MASA : mak 30 dag
białko 2
dżem śliwkowy 1 łyżka
wierzch ciasta: białka 4
cukier 1/2 szklanki
Ciasto: 4 spód
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec z pianą

margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, następnie dalej ucierając dodać mąkę, proszek i zapach. ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. mak sparzyć i dwa razy przekręcić przez maszynkę. wymieszać z pozostałymi składnikami masy. wylać ciasto na blachę i rozłożyć na nim równą warstwę masy makowej. piec ok .40 minut. przed końcem pieczenia wyłożyć na mak pianę z białek ubitych z cukrem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 02.04.2012 14:28
pyszny
Krzysztof42 20.11.2011 14:36
zapachniało świątecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak