Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 4 sztuki
masa makowa 1 puszka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej 0/5 szklanki
jabłka 3 sztuki
polewa czekoladowa 2 szt.
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z jabłkami

Jajka ubić z cukrem, wymieszać z mąką, sodą i proszkiem, cienkim strumieniem wlać olej, dodać jabłka starte na tarce warzywnej i masę makową. Wymieszać, wlać ciasto do wysmarowanej formy i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 40 minut. Po wystudzeniu polać ciasto polewą czekoladową, można udekorować płatkami migdałów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 05.04.2011 19:02
pyszności
MAŁY 01.03.2011 19:17
pysznie
IZABELA29 01.03.2011 18:27
smacznie
Jaheira11 01.03.2011 07:26
pyszności
wwesolek 28.02.2011 09:39
superowy
cukiereczek 20.02.2011 07:58
wspaniały
Magda60 10.01.2011 15:08
dobre
Damian19 05.01.2011 18:27
wspanialy
Jolanta_P-S 01.01.2011 18:19
Ja tez go uwielbiam
Katarzyna/kate1980 01.01.2011 09:44
uwielbiam jest pyszny
bejciu24 31.12.2010 17:08
Apetycznie wygląda, mimo że nie przepadam za makowcem
halinka1011 30.12.2010 09:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak