Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z bezą

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mąka pszenna 300 g
cukier puder 180 g
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mak z bakaliami 1 puszka
białko 3 szt
drobny cukier 0,5 szklanka
busyń śmietankowy 0,5 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z bezą

Margarynę miksujemy z cukrem pudrem i jajkami.

Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy ( u mnie o średnicy 26 cm).

Na wierzch ciasta wykładamy mak.

Białka ubijamy na sztywno z cukrem oraz budyniowym proszkiem.

Wykładamy na mak.

Całość pieczemy około godzinę w 180 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 24.01.2013 05:09
cudne wygląda, chętnie bym zjadła, bardzo lubię wypieki z makiem
KasiaK90 23.01.2013 16:01
super pomysł
halina17 23.01.2013 15:50
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak