Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec w biszkopcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 250 gram
mak 250 gram
cukier puder 1 szklanka
jaja 3 sztuki
kakao 1 łyżka
margaryna 100 gram
rodzynki 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec w biszkopcie

Biszkopt:
Margarynę roztopić. Białka ubić dodać cukier. Następnie ubijać nad parą dodać żółtka, zimną margarynę , mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać do formy.


Mak:
Mak sparzyć i zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem dodać jajka,mak, kakao, proszek do pieczenia , bułkę tartą rodzynki.

Mak nakładać na biszkopt w odstępach.
Piec około godziny w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 18.02.2013 21:21
fajny kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak