Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec po francusku bardzo szybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
masa makowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec po francusku bardzo szybki

Szykujemy opakowanie ciasta francuskiego i puszkę masy makowej.

Ciasto rozkładamy, kroimy na ok. 8 kawałów, Na każdy kawałek nakładamy masę, zwijamy, łączymy boki, żeby farsz nie wychodził. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Pieczemy w 200 stopniach ok. 18 minut.

Najlepsze na ciepło!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 14.07.2012 11:47
jeszcze takiego nie jadłam, muszę wypróbować:)
fictor123 23.06.2012 08:01
extra
barbara11561 31.05.2012 14:38
pyszne ciacho
Juleczka20 05.02.2012 10:45
lubię ciastka francuskie z makiem też:)
Kas2 19.01.2012 18:14
ciekawy przepis
malcik111 18.01.2012 09:34
hehhe ach to ciasto francuskie:) wszystko z nim na szybko mozna zrobić:)
1j1o1l1a1 27.12.2011 15:08
makowiec inaczej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak