Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec na kruchym spodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanki
żółtko jajek 2 szt
masło lub margaryna 1/2 kostki
cukier puder 2 łyżki
masa makowa 1 puszka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
czekolada mleczna 200 gr
czekolada gorzka 100 gr
mleko 2 łyżki
masło 50 gr
nutella 4 łyżki
wiórki kokosowe 100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na kruchym spodzie

1.
Składniki na ciasto zagnieść zawinąć w folie spożywczą , schłodzić w lodówce około godziny , masę makową wymieszać z tartą bułką
2.
Ciasto rozwałkować , ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wielkość formy 26/30 cm .
3.
Na ciasto rozłożyć masę makową .
5.
Ciasto włożyć do piekarnika ,piec około 1 godziny w 180 stopniach .
6.
Czekolady i nutele rozpuścić wraz z mlekiem i masłem w kąpieli wodnej .
7.
Po upieczeniu ciasto odstawić do wystygnięcia polać rozpuszczonymi czekoladami i posypać kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 06.02.2017 11:28
pyszne ciasto:)))
gusia1000 04.02.2017 23:52
Dobre ciasto.
Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:24
Dziękuję za miłe komentarze;)
gosia56 04.02.2017 13:38
na pewno pyszny ;)
mirosława4 04.02.2017 08:55
smaczne ciasto
Krzysztof15 04.02.2017 08:46
pyszne ciacho
Franciszek 04.02.2017 01:11
dobre do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak