Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na biszkopcie
Kroki postępowania
Na gorący makowiec wylać ubite ciasto biszkoptowe i równo rozsmarować.
Piec jeszcze 20-25 min.
jajko | 8 szt. |
cukier kryształ | 7 łyżek |
mąka pszenna | 8 łyżek |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
olej roślinny | 5 łyżek |
mak | 500 g |
cukier kryształ | 1 szkl. |
aromat migdałowy | do smaku |
masło | 200 g |
jajko | 4 średnie |
migdały zmielone | 150 g |
mąka kokosowa | 5-6 łyżek |
mleko migdałowe | 1,5 szkl. |
miód płynny | 2 łyżki |
czekolada gorzka | 100 g |
czekolada mleczna | 100 g |
mleko | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: