Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec kokosowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 1 puszka
bakalie 1/2 szkl
jajko 4 szt
cukier 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec kokosowy

Masę makową przekładamy do miski, żółtka miksujemy z cukrem, mąką ziemniaczaną i mąką pszenna oraz z proszkiem do pieczenia, następnie łączymy z masa makową i bakaliami. Na końcu łączymy z ubitymi białkami.
Blachę keksową wykładamy papierem, a następnie biszkoptami i na nie wykładamy masę makową.
4 białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną i na koncu delikatnie mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Wykładamy na masę makową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok 60 minut w temp 180stC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.01.2017 01:20
Smaczne ciasto.
Janina 14.01.2017 16:03
Fajne ciacho;))
Konczi 14.01.2017 15:33
pysznie się prezentuje
dodi 14.01.2017 12:51
pyszniutki, mniam
Wiesława1 14.01.2017 11:12
Wygląda smakowicie
edytazaw89@wp 14.01.2017 08:59
Wygląda pysznie
Franciszek 14.01.2017 01:03
dobre do kawy
Renata9 13.01.2017 23:51
Smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak