Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec japoński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 40 dkg
jabłka 60 dkg
margaryna 1 sztuka
jajko 6 sztuk
cukier 2 szklanki
grysik 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
miód 2 łyżki
proszek do pieczenia 5 łyżeczek
rodzynki do smaku
olejek migałowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec japoński

Mak sparzyć i zemleć. Utrzeć margarynę z cukrem dodając po 1 żółtku i po łyżce maku. Po utarciu maku dodać utarte jabłka na grubej tarce, dodać grysik, proszek, olejek bakalie. Białka ubić, także dodać do ciasta. Całość wymieszać.
Piec ok. 1 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak