Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec japoński

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
kasza manna 1 czubata łyżka
masa makowa 1 kg
cukier 1 szklanka
bakalie 50 g
jajko 5
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec japoński

Margarynę włożyć do rondelka i rozpuścić, następnie odstawić do wystygnięcia.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na grubych oczkach tarki, następnie odcisnąć z soku.
Żółtka wbić do miski i utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać masę makową, kaszę mannę, ostudzoną margarynę, bakalie oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać.
Białka jaj ubić na sztywną pianę, następnie powoli dodawać do masy delikatnie mieszając.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.07.2014 20:05
zapowiada się przepysznie , fajny przepis
Rafcio 05.03.2014 23:06
fajnie wygląda
Małgorzata9 05.03.2014 20:51
ciekawy przepis
Niki22 05.03.2014 19:50
interesujący przepis :)
Gabi44 05.03.2014 19:39
Zapowiada się pysznie.Wypróbuję przepis.
idealme 05.03.2014 19:38
wygląda pięknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak