Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec drożdżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
ciastko 70 g
mleko 1|2 szklanki
masło 4 łyżek
drożdże 20 g
jajko 1 szt.
żółtko jajek 2 szt.
cukier waniliowy 1 łyżeczka
masa makowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec drożdżowy

Rozpuścić drożdże w mleku.Masło utrzeć z cukrem.Mieszając,kolejno dodawać jajko i żółtko.Następnie dodać drożdże.Wsypać mąkę i cukier waniliowy.Wyrobić ciasto,przykryć ściereczką,odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.Ciasto podzielić na pół,rozwałkować na 2 placki posmarować masą makową i zrolować.Rolady ułożyć na natłuszczonej blaszce i piec ok.1godz.w temp.200st.C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.01.2013 10:55
b. smaczny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak