Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto;

mąka 20 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 10 dkg
jajko 3
margaryna 10 dkg
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Masa makowa;

masa makowa 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Na wysmarowana blaszkę rozkładamy masę makową.
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. A na końcu pianę z białek.
Przygotowane ciasto rozkładamy na masie makowej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.03.2015 10:39
przepadam za makowcami :-)
Wiesława1 17.03.2015 08:30
uwielbiam makowe ciasta
gosiag 16.03.2015 23:08
bardzo lubie makowce
Bernadeta1 16.03.2015 19:55
super taki makowiec z dużą ilością maku, pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak