Makowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto;

  • mąka

    20 dkg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    10 dkg
  • jajko

    3
  • margaryna

    10 dkg
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka

Masa makowa;

  • masa makowa

    2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na wysmarowana blaszkę rozkładamy masę makową.
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. A na końcu pianę z białek.
Przygotowane ciasto rozkładamy na masie makowej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 17.03.2015 10:39
przepadam za makowcami :-)
Wiesława1 17.03.2015 08:30
uwielbiam makowe ciasta
gosiag 16.03.2015 23:08
bardzo lubie makowce
Bernadeta1 16.03.2015 19:55
super taki makowiec z dużą ilością maku, pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat