Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500g
margaryna 250g
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa makowa 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec

Kroki postępowania

1
podane składniki oprucz masy makowej wsypac do miski
Krok 1 - makowiec foto
2
zagnieszć z nich ciasto
Krok 2 - makowiec foto
3
wyłożyć 3/4 ciasta na blache (1/4 ciasta wstawic do zamrażarki)
Krok 3 - makowiec foto
4
przełożyć masą makową
Krok 4 - makowiec foto
5
pozostała cześć ciasta pokruszyć na ciasto przed pieczeniem
Krok 5 - makowiec foto
6
ciasto piec w 180'C przez 50 min
Krok 6 - makowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 25.12.2014 12:05
takie ciasta bardzo lubię
Renataj 23.12.2014 20:36
Pyszna klasyka:)
IKrakowianka 23.12.2014 18:17
lubię takie ciasta
Adamorek 23.12.2014 14:43
bardzo świąteczny
IwonaDD 23.12.2014 14:12
piękny makowiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak