Makowe pole z jabłkami i kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1\5 szlanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki , miękkie
  • cukier waniliowy

  • mak

    1\5 szklanki , suchy mak
  • sól

    szczypta
  • jajka

    4 sztuki
  • olej

    1 szklanka
  • jogurt naturalny

    400 g
  • maślanka

    4 łyżki
  • jabłka

    3 sztuki
  • cynamon Prymat

kruszonka

  • masło

    3 łyżki
  • mąka orkiszowa

    1\2 szklanki
  • cukier

    5 łyżek
  • kakao

    1 łyżeczka
  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Ze składników wyrobic kruszonke. 2. Masło nalezy roztopić , dodać mąkę i cukier , wymieszać . Jajka roztrzepać , dodać reszte składników i całośc wymieszac . 3 Mase wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka pokroić na cienkie krązki lub słupki o gr. około 1 cm i położyć na ciasto , posypać kakaowa kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec ok. 40 minut do suchego patyczka . Gotowy mozna gdzieniegdzie polac polewa czekoladowa albo delikatnie posypac cukrem pudrem.
mileneczka5
blacha o wymiarach 25 na 35

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat