Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowe kokosanki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 gram
jaja 2 sztuki
cukier zwykły 110 gram
MAK MIELONY 5 łyżek
sól 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makowe kokosanki

Kroki postępowania

1
Żółtka wbijam do miski, białka osobno. Żółtka ucieram z cukrem na gładką masę.
Krok 1 - Makowe kokosanki foto
2
Na końcu dodaję wiórki kokosowe, mak mielony i całość dokładnie mieszam. Białka ubijam osobno z dodatkiem soli na sztywno i dodaję do wiórek. Mieszam i formuję kulki ręką.
Krok 2 - Makowe kokosanki foto
3
Wykładam na blaszkę na pergamin i piekę w temperaturze 180 stopni 15-20 minut.
Krok 3 - Makowe kokosanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.11.2013 11:38
takich jeszcze nie robiłam
ONY_za_kare 24.11.2013 10:31
ale fajne ciasteczka!
Poison1988 21.11.2013 18:38
ahhh nigdy nie wpadłam na to by dodać maku. wyglądają świetnie! :)
Juleczka20 21.11.2013 17:15
uwielbiam takie kokosanki!!
Mniam 21.11.2013 16:52
To musi być świetne! Zajadałam się zwykłymi kokosankami, a z makiem to już całkiem genialne!
migotka28 21.11.2013 14:04
fajnie wyglądają
sanielcia 21.11.2013 13:50
nigdy nie łączyłam z makiem, super!
Łucja 21.11.2013 13:34
świetne :) ale bym zjadła!
jasiek 21.11.2013 12:52
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak