Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makiełki na Boże Narodzenie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 200 gram
mleko 300 ml
rodzynki 100 gram
miód 1 łyżka
cukier do smaku
bułka 1 wrocławska

Przepis i sposób przygotowania na: Makiełki na Boże Narodzenie

Mak ugotuj namocz w 200 ml mleka przez 12 godzin. Następnie gotuj (z dodatkiem 200 ml wody) 20 minut i zmiel trzykrotnie. Wymieszaj z miodem, bakaliami, pokrojoną bułką miód i wymieszaj. Zalej całość gorącym resztą mlekiem. Doprawić cukrem w razie potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 09.11.2012 18:15
coś w stylu kutii ale jednak coś innego :) super !
K&J 08.11.2012 22:40
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak