Makiełki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    5 szt
  • mak

    200 g
  • mleko

    350 ml
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki pokrusz na małe kawałki.Mak ugotuj namocz w 200 ml mleka przez 12 godzin. Następnie gotuj (z dodatkiem 200 ml wody) 20 minut i zmiel trzykrotnie. Zalej całość gorącym resztą mlekiem. Doprawić cukrem w razie potrzeby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 09.05.2017 20:56
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat