Makiełki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1
  • mleko

  • mak

  • cukier

  • śmietana

  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę lub bułki kroimy na mniejsze części, kładziemy na spód półmiska. Mleko zagotować z makiem i łyżeczką cukru. Warstwę bułek zalać mlekiem z makiem. Na to kładziemy kolejna warstwę bułek i znowu zalewamy mlekiem z makiem. Można ułożyć tak kilka warstw. Jak całość ostygnie wstawiamy do lodówki, a na drugi dzień polewamy śmietaną i przyozdabiamy bakaliami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LuKaSz4761 02.01.2012 04:23
mniam
halina17 25.11.2011 12:09
dobry przepis
Chojłówna 01.11.2011 18:25
interesujące:D
anemon 25.09.2011 11:41
Interesujący przepis, domyślam się, że to kuchnia regionalna.
iga2 24.09.2011 20:32
super smaczne
Margo1 31.08.2011 08:03
fajne
Izabela/bella81 27.08.2011 08:02
ciekawe
dianix 12.08.2011 20:10
fajnie wyglada
daria899 02.08.2011 22:50
śliczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat