makaronz twarogiem i żurwiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    200 g
  • rodzynki

    1 garść
  • jabłko

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • mięta liście

  • cynamon Prymat

  • żurawina

  • twaróg

    100 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą,
2. żurawinę i rodzynki namoczyć kilka min. we wrzątku,
3. jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę,
4. twaróg pokroić w kostkę,
5. makaron wrzucić do garnka z masłem,
6. dodać twaróg, owoce, cukier, cynamon i miętę,
7. chwilę podgrzewać mieszając

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 08.08.2013 19:11
fantastyczny pomysł
eli_555 11.08.2011 23:18
pyszne
ewelinapac 13.01.2011 21:11
PYCHA
Smakosz6 14.12.2010 09:11
mniam
Dorota71 21.09.2010 09:10
smakowicie wygląda,mniam
banditka 24.08.2010 15:23
super, lubie żurawinę a nie zawsze miałam pomysł jak ją przyrządzić oprócz dodatku do mięska :)
aga-aa 08.08.2010 19:26
ale fajny pomysł, zwłaszcza na zimowe dni gdy trudno o smaczne swieże owoce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat