Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowy garnek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zupka chińska 2 opakowanie
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 30 dag
mięso mielone 40 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżka
bulion drobiowy 2 szklanka
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia 1

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowy garnek

Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę.Smażymy do momentu, aż woda wyparuje.Wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i mięso mielone. Czosnek kroimy, wrzucamy.Wszystko razem smażymy do miękkości papryki. Następnie dodajemy połamany w kawałki makaron z zupki i zalewamy bulionem.Pamiętajmy, że bulion musi zakrywać makaron, ale nie może go być więcej, bo makaron się rozgotuje nim nam wyparuje. Dusimy wszystko razem do miękkości. Doprawiamy koncentratem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.03.2013 01:07
bardzo smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak