Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe świderki z szpinakowym pesto

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

makaron świderki 500 g

Szpinakowe pesto:

szpinak świeży 110 g
oliwa 100 ml
ząbek czosnku 2
mozzarella 100 g
orzechy włoskie 90 g
sok z limetki 3 łyzki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Makaron połączony ze świeżym pesto na bazie szpinaku, wyrazistego czosnku, chrupiących orzechów, sera mozzarella i oliwy z oliwek to świetny pomysł na pełnowartościowy, sycący posiłek.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe świderki z szpinakowym pesto

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Makaronowe świderki z szpinakowym pesto foto
2
Szpinakowe pesto:
Do blendera przełożyć liście szpinaku, czosnek, starty ser, orzechy, i wlać sok z limonki. Całość zmiksować dodając stopniowo oliwę z oliwek, aż pesto nabierze odpowiedniej konsystencji, powinno być gęste, ale dość wilgotne. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Makaronowe świderki z szpinakowym pesto foto
3
Do ciepłego makaronu dodać pesto, całość wymieszać aż pesto oblepi cały makaron.
Krok 3 - Makaronowe świderki z szpinakowym pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.09.2016 17:42
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak