Makaronowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron nitki

    10 dag
  • mąka

    7 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • cukier

    3 łyżki
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
  • gruszki

    2 sztuki
  • olej

    do smazenia
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować i odcedzić .
Mleko,jogurt i jajko wymieszać dodać mąkę, cukier i sodę ,ubić gładkie ciasto do gotowego ciasta dodać gruszki pokrojone w plasterki i odcedzony makaron,wymieszać .
Smażyć na złoty kolor malutkie placuszki ,przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 04.07.2012 15:31
jak zwykle oryginalnie i smacznie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat