Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe muszle nadziewane serem i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron muszle 12 szt
ser ricotta 200 g
szpinak 0,3 kg
czosnek 2 ząbki
kurczak 1/2 szt
masło 1 łyżka
sól i pieprz
parmezan starty
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe muszle nadziewane serem i szpinakiem

Muszle gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy,studzimy. Szpinak dusimy kilka minut na maśle razem z czosnkiem pokrojonym w płatki. Kurczaka kroimy w paseczki i smażymy na oleju na złoty kolor. W misce łączymy szpinak z kurczakiem,dodajemy ser ricotta,pieprzymy,solimy i dokładnie mieszamy. Wystudzone muszle makaronowe nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, na wierzch muszli ścieramy trochę parmezanu. Makaron zapiekamy w piekarniku, bez przykrycia w 150 stopniach około 15 minut. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 24.01.2016 19:36
Bardzo ciekawy przepis.
marcia7 24.01.2016 16:35
doskonałe muszelki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak