Makaronowe muszle nadziewane serem i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    12 szt
  • ser ricotta

    200 g
  • szpinak

    0,3 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • kurczak

    1/2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • parmezan starty

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Muszle gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy,studzimy. Szpinak dusimy kilka minut na maśle razem z czosnkiem pokrojonym w płatki. Kurczaka kroimy w paseczki i smażymy na oleju na złoty kolor. W misce łączymy szpinak z kurczakiem,dodajemy ser ricotta,pieprzymy,solimy i dokładnie mieszamy. Wystudzone muszle makaronowe nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, na wierzch muszli ścieramy trochę parmezanu. Makaron zapiekamy w piekarniku, bez przykrycia w 150 stopniach około 15 minut. Podajemy gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 24.01.2016 19:36
Bardzo ciekawy przepis.
marcia7 24.01.2016 16:35
doskonałe muszelki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat