Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe muszle nadziewane farszem drobiowo - pieczarkowo - brokułowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 12 sztuk
pieczarki 20 dag
brokuł kilka różyczek
filet z kurczaka 1 pojedynczy
ser żółty kawałek
margaryna 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
śmietana 12% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe muszle nadziewane farszem drobiowo - pieczarkowo - brokułowym

1.Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dusić na tłuszczu, przyprawiając solą i pieprzem. Brokuła ugotować w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w bardzo drobną kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i dusić do miękkości.
2.Do gotowego fileta, dodać pieczarki i rozdrobniony widelcem brokuł. Dodać łyżkę śmietany i gotować razem około 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
3.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Muszle nadziewać gotowym farszem i układać w naczyniu. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim gotową przystawkę. Zapiekać w temperaturze 200 stopni około 5-7 minut. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.08.2015 10:39
na pewno pyszne;)
IZABELA29 20.08.2015 08:58
apetyczne .......
2milutka 20.08.2015 07:15
Pomysłowe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak