Makaronowe kokardki w sosie pieczarkowo serowym z kosteczkami filetowymi.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    500 gram
  • pieczarki

    250 gram
  • filet z kurczaka

    400 gram
  • ser cheddar

    200 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • śmietana

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Standardowo gotujemy makaron. W międzyczasie kroimy filety w kosteczkę i smażymy je na rumiano. Odkładamy na bok. Kroimy cebulę na drobno, jedną połowę pieczarek ścieramy na tarce o średnich oczkach a drugą połowę kroimy na drobno. Zaczynamy dusić na patelni. Dodajemy trochę wody i dalej dusimy. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy rozrobioną śmietanę. Dalej podduszamy i na koniec dodajemy tarty ser i mieszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami. Na koniec dodajemy usmażone kosteczki filetowe.
Danie smakuje najlepiej od razu po przyrządzeniu.
Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 20.10.2013 16:41
bardzo fajne danie , najbardziej polubiłam w nim dekorację z makaronu , na prawdę fajna:)
pycia9 22.11.2012 11:07
super przepis
Lemon 17.11.2012 22:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat