Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe kokardki w sosie pieczarkowo serowym z kosteczkami filetowymi.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 500 gram
pieczarki 250 gram
filet z kurczaka 400 gram
ser cheddar 200 gram
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe kokardki w sosie pieczarkowo serowym z kosteczkami filetowymi.

Standardowo gotujemy makaron. W międzyczasie kroimy filety w kosteczkę i smażymy je na rumiano. Odkładamy na bok. Kroimy cebulę na drobno, jedną połowę pieczarek ścieramy na tarce o średnich oczkach a drugą połowę kroimy na drobno. Zaczynamy dusić na patelni. Dodajemy trochę wody i dalej dusimy. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy rozrobioną śmietanę. Dalej podduszamy i na koniec dodajemy tarty ser i mieszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami. Na koniec dodajemy usmażone kosteczki filetowe.
Danie smakuje najlepiej od razu po przyrządzeniu.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 20.10.2013 16:41
bardzo fajne danie , najbardziej polubiłam w nim dekorację z makaronu , na prawdę fajna:)
pycia9 22.11.2012 11:07
super przepis
Lemon 17.11.2012 22:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak