Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe gniazdka Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
mały por-biała część 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia 6 łyżek
sól do smaku
kiełki fasoli mung 1 mała puszka
papryka zielona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
imbir świeży 2 cm
grzyby mun 20 suszone
filet z indyka 60 dkg
papryka czerwona 1/2 sztuki
makaron ryżowy 1 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe gniazdka Eli

Mięso pokroić w podłużne kawałki.Połączyć składniki marynaty,wlać do mięsa,wymieszać i wstawić do lodówki na pół godziny.Papryki pokroić w paski wielkością podobne do mięsa,pora w półplasterki,czosnek i imbir w cienką zapałkę.Grzyby ugotować według przepisu na opakowaniu i pokroić w paski.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Rozgrzać olej w woku,przesmażyć czosnek i imbir(nie może się zrumienić, bo będzie gorzki),wyjąć z oleju i zachować.Na tłuszczu usmażyć mięso,wyjąć i trzymać w cieple.Do woka wrzucić pora,następnie paprykę,przesmażyć,dodać ciepłe mięso,grzyby,czosnek z imbirem,pieprz i sól do smaku i jeszcze chwilę przesmażyć.Na talerze wyłożyć makaron,formując gniazdka.Na makaron wyłożyć mięso z papryką i posypać kiełkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 12.02.2011 01:27
pycha
Bart 31.01.2011 23:47
ładnie wyglądają na zdjęciu
Nina7 26.08.2010 06:42
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak