Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szpinak mrożony
500 g -
makaron spaghetti
200 g -
cebula
2 sztuki -
masło
1 łyżeczka -
śmietana kremówka
75 g -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
olej
1 łyżeczka -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
mleko
100 ml -
bulion warzywny
200 ml -
ser grana padano
50 g
Sposób przygotowania
1 cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć. Dodać szpinak, wlać śmietanę i gotować ok 4-5 minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową
Drugą cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę smażyć. Wlać mleko i bulion.
Do natłuszczonej delikatnie formy włóż makaron. Do środka makaronu dołóż farsz ze szpinaku. Na brzegi wylej sos pomidorowy. Posyp startym serem i gotowe
Pieczemy ok 15 minut w temp 180 st.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się