Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa zapiekanka z rybą i szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 300 g
filety rybne 400 g
szpinak mrożony 1 opakowanie
śmietana 18-procentowa 1 kubek
ser żółty 100 g
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat do ryb
olej do smażenia
mąka 2 łyżki + do panierowania
jajko 1 szt
woda ok 100 ml
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa zapiekanka z rybą i szpinakiem

Filety ryby oprószyć majerankiem potem panierować w roztrzepanym jajku i mące,usmażyć na oleju na złocisty kolor.Makaron ugotować.Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego,na makaronie ułożyć kawałki usmażonej ryby.Ser żółty zetrzeć na tarce.Szpinak podsmażyć na patelni,doprawić solą czosnkową i czosnkiem, dodać dwie łyżki śmietany,dokładnie wymieszać.Zestawić z ognia i dodać połowę startego sera,dobrze wymieszać aby ser się rozpuścił.Masę wyłożyć na warstwę ryby.Resztę śmietany wymieszać z wodą,resztą startego sera i dwoma łyżkami mąki,można delikatnie posolić i wylać na wierzch zapiekanki.Zapiekać ok 30 minut na 175 C aż wierzch ładnie się przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 22.11.2013 20:27
smaczne danie
goofy9 14.10.2013 23:21
super zapiekanka
IwonaDD 22.07.2013 11:13
świetne danie
Mysiunia 06.03.2013 17:47
Bardzo dziękuję za zgłoszenie - przepis został przyjęty do konkursu! :)
ONY_za_kare 04.03.2013 22:57
uwielbiam rybkę w każdej postaci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak