Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa sałatka z indykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 250 gram
pierś z indyka 300 gram
kukurydza w puszce 0,5 puszki
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
groszek konserwowy 0,5 puszki
papryka czerwona 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
majonez 3-4 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
sól i pieprz
przyprawa gyros
olej do smażenia

Porada

Taką smaczną i sycącą sałatkę przygotowałam na przyjęcie rodzinne, bardzo smakowała moim gościom, zniknęła ze stołu w oka mgnieniu. Możemy ją również przygotować na kolację lub zabrać do pracy.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa sałatka z indykiem

Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do indyka, dokładnie mieszamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostudzenia. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z niewielką ilością oleju według przepisu na opakowaniu. Kukurydzę, fasolę i groszek odcedzamy z zalewy, umytą paprykę kroimy w paski, szczypiorek drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy ostudzonego indyka oraz pozostałe warzywa. Dodajemy majonez, ketchup i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby wszystkie składniki połączyły się ze sobą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 11.01.2017 00:07
pychota :)
MagdalenaIC 10.01.2017 21:50
Pysznie :)
IKrakowianka 10.01.2017 20:56
bardzo smakowita sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak