Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa pizza

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowanego makaronu spaghetti 500 g
cebula 1
żółta papryka 1
pieczarek 350 g
jajek 5
sól do smaku
kostka mini czosnkowa 1
chili jalapeno do smaku
masła 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa pizza

Pieczarki, papryki, i cebulę oczyścić i pokroić w grubą kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki i podsmażyć. Gdy się zrumienią dodać cebulę i paprykę oraz przyprawy i smażyć do miękkości papryki. Następnie włożyć makaron i wymieszać z zawartością patelni. Jajka wybić do miski, wymieszać i wlać na patelnię. Ponownie wymieszać, lekko wyrównać powierzchnię. Patelnie zakryć pokrywką i trzymać tak pizzę na małym ogniu około 5-6 minut. Na patelnię położyć duży talerz, obrócić ją i wyjąć pizzę. Podawać na gorąco, można polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.06.2013 20:49
bardzo ciekawa pizza:-)
Anna169Hosz 23.09.2012 15:13
Interesujące.
cukiereczek 22.09.2012 08:14
pomysłowe
gosia56 17.09.2012 20:14
bardzo ciekawy przepis.
Agnieszka_B 13.09.2012 06:44
Ciekawy sposób na wykorzystanie makaronu :)
anika711 11.09.2012 19:50
Fajna wersja pizzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak