Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaroniki czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 100 g
kakao 1 płaska łyżka
białko 3
śmietana 100 ml
migdały 100 g
cukier kryształ 200 g
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaroniki czekoladowe

Wymieszać kakao (gorzkie) z cukrem kryształem i mielonymi migdałami.
Ubić białka na sztywną pianę, dorzucając powoli cukier puder.
Delikatnie dodać mieszankę kakao i migdałów do piany.
Włożyć do rękawa. Zrobić małe kulki na blasze wyłożonej papierem.
Piec 15-20 minut w 150°C.
Posiekać czekoladę, wysypać na gotującą się śmietanę, przykryć, pozostawić na 5 minut i mieszać, by uzyskać masę gładką, pozostawić do stężenia w temperaturze pokojowej. Posmarować tym połowę ciasteczek, przykryć drugą połową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak