Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem zapiekany z żółtym serem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 40 dag
śmietana kremowa 30% 5 łyżek
szpinak mrożony 1/2 opakowania
czosnek ząbki 4
ser żółty 20 dag
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem zapiekany z żółtym serem

Makaron świderki gotuję do miękkości. Szpinak rozmrażam. Na maśle smażę posiekane ząbki czosnku. Po chwili dodaję szpinak i zalewam śmietaną kremówką. Duszę na małym ogniu kilka minut. Doprawiam solą oraz pieprzem czarnym. Gdy szpinak będzie gotowy wrzucam ugotowane świderki. Całość mieszam i chwilę podgrzewam. Makaron ze szpinakiem przekładam do żaroodpornego naczynia. Na wierzch układam plastry sera i posypuję ziołami prowansalskimi. Zapiekam w piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach, aż ser się rozpuści. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 13.07.2013 10:40
pyszne to jest!
IwonaDD 20.02.2013 09:30
samo zdrowie :)
Pomocnik 20.02.2013 09:19
fajny
Anna133 20.02.2013 08:48
Lubię takie smaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak