Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowo serowo grzybowym z mięsem mielonym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 500 g
mięso mielone 500 g
ser topiony 3 kostki
mleko 5 łyżek
czosnek 2-3 ząbki
cebula 1-2
sól i pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
makaron
śmietana gęsta 2-3 łyżki
sos grzybowy
żółty ser starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowo serowo grzybowym z mięsem mielonym.

Na patelni rozgrzać olej, dodać rozmrożony szpinak, posiekany czosnek, mleko (5 łyżek).
Smażyć około 5 minut. Po czym dodać serki topione i kucharka do smaku.
Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę.
Dodać mięso, doprawić magge , solą i pieprzem i poddusić do miękkości.
Oddzielnie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Wziąć kubek albo miskę i wymieszać śmietanę z wodą i sosem grzybowym z Winiar. Gdy do ugotowanego makaronu dodamy szpinak oraz mięso dokładanie wszystko mieszamy zalewając wymieszanym sosem. Tak przygotowany makaron podawać posypany żółtym serem.

Bardzo szybkie danie do przygotowania i tak samo bardzo dobrze smakuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 03.06.2016 21:06
Dobry makaron.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak