Makaron ze szpinakiem, twarogiem i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    10-15 dag
  • szpinak mrożony

    20 dag
  • twaróg

    1 kostka
  • pomidory suszone

    6 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zagotować do miękkości, odcedzić. Suszone pomidory pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, twaróg rozdrobnić.
Na rozgrzanym maśle na patelni rozmrozić szpinak, dodać czosnek, twaróg, suszone pomidory i makaron. Całość wymieszać, podsmażyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna43 16.03.2015 20:26
smakowite
Bernadeta1 16.03.2015 20:03
takie jedzonko to moje smaki
Grazyna0211 16.03.2015 18:24
szybko i smacznie
fotoviderek 16.03.2015 18:00
Świetne, proste danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat