Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serkiem wiejskim

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron pełnoziarnisty 400 gram
szpinak mrożony 250 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
serek wiejski 1 opakowanie
pomidory suszone w zalewie 5 sztuka
olej 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
sól 1/2 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serkiem wiejskim

Makaron gotujemy al dente w solonej wodzie z odrobiną oleju. Odcedzamy. Trzymamy w cieple. Na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulkę, dodajemy zamrożony szpinak i dusimy do rozpuszczenia i odparowania wody. Dorzucamy listki pietruszki, przeciśniety przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę szuszone pomidory. Chwilę podsmażamy. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na końcu dodajemy pół opakowania serka wiejskiego i delikatnie mieszamy. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.06.2017 08:42
smaczne danie
EmciaPichci 07.06.2013 10:10
mm musiało być pyszne ;)
adelajda 26.09.2012 20:30
mniam , mniam !
angelika14 26.09.2012 20:20
ojejku jak ja bym to zjadła ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak