Makaron ze szpinakiem, kremowym serkiem i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Tę pyszną potrawę można przygotować w 15 minut, jest więc idealna na szybki obiad lub sycącą kolację.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    500 gramów
  • szpinak mrożony

    400 gramów
  • serek kremowy

    200 gramów
  • pomidory suszone w zalewie

    10 sztuk
  • zalewa z suszonych pomidorów

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyłożyć na cedzak, ale nie przelewać zimną wodą.
W czasie gotowania makaronu na patelni rozgrzać 4 łyżki zalewy z suszonych pomidorów, krótko podsmażyć
na niej czosnek przeciśnięty przez praskę, a następnie dodać na patelnię zamrożony szpinak. Po całkowitym rozmrożeniu szpinaku dodać do sosu kremowy serek, wymieszać całość, a następnie wrzucić pokrojone suszone pomidory, ponownie wymieszać sos i doprawić go solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Po krótkim duszeniu sosu dodać do niego makaron i wymieszać całość. Przed podaniem potrawę można udekorować tartym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat