Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 500 g
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
szpinak 400 g
cebula 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
śmietana 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Na patelni smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy cebulka się zeszkli wrzucamy szpinak i dusimy około 5 min. Do podduszonego szpinaku dodajemy tuńczyka i czosnek.
Krok 1 - Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem foto
2
Doprawiamy sos pieprzem i sólą. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy ze szpinakiem i tuńczykiem. Gotujemy dosłownie do zagotowaniach, doprawiamy ewentualnie jeszcze do smaku.
Krok 2 - Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem foto
3
Makaron gotujemy jak to jest na opakowaniu. Odcedzamy i rzerzucamy do garnka i wrzucamy sos szpinakowo tuńczykowy. Razem chwilę podsmażamy i serwujemy. Smacznego!
Krok 3 - Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 29.12.2014 14:21
o jakie pyszne jedzonko :) napewno bardzo smaczne
adelajda 13.12.2014 11:59
Mi będzie smakowało :)
romanrafal
romanrafal 09.12.2014 14:07
ciekawy rzepis
Michał2 04.12.2014 17:21
lubię takie jedzenie!
Pani Domu 02.12.2014 14:02
dobry obiad
Mama niejadka 02.12.2014 12:56
Super sałatka :)
Joannasz3190 02.12.2014 12:32
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak